Tröske 2016

Onsdag förra veckan så körde vi ig¨ång med tröskningen här hemma. Sen var det full fart ett par dagar, far min tröskade, en annan körde vagnar och jag skruvade spannmål som aldrig förr varierat med att köra vagnar. 
Så allt kornet är färdig tröskat nu, havren är inte riktigt mogen än, några bitar har vi kört. 4 tunland med havre tröskade vi i lördags innan jag skulle iväg. Så sent som fasen blev det, men iväg kom jag och det är viktigare med trösket så det blir riktigt! 
 
Samtidigt som vi tröskade körde vi en del andra skörd. De bitarna som vi inte ska ta någon tredje skörd på och som ska sprutas och läggas om till hösten. Så jag hann även med en heldag i 202:an och JD-pressen efter. 
 
 
 
 
 
Dammigt, stressigt och svettigt är en bra beskrivning av dessa dagarna men fasen så härligt det är! Full fart ett par dagar innan allting lugnar ner sig igen. Så nu väntar vi på nästa högtryck så vi kan tröska det sista! 

Sakta men säkert...

Sakta men säkert så börjar den väntade baby-boomen att dra igång. De kommande månaderna, det vill säga september- oktober, kommer många kvigor at kalva in amtidigt som korna kalvar som vanligt. Dock blir det ett litet uppehåll i november verkar det som enligt papprena. Men de ska man ju aldrig lita på till hundra procent... 
 
Igår kom i alla fall en liten tös till världen efter en av de bättre korna i ladugården. 
 
 
 
Hämtade hem henne ute på betet där hon trippade efter mor sin som visste precis vart de skulle gå. 

Rekordlåga celltal i tanken!

Igår när jag kollade tankkvittot i nye ladugården var jag tvungen att kolla både två och tre gånger för att vara säker på att jag verkligen såg rätt. Celltalet var nere på under 100!!! 
 
 
Min Far sa en gång att det var omöjligt att komma ner så lågt om man inte handmjölkade korna. Så han kliade sig i huvudet också när han såg detta. Men han hade sett det senaste kvittot och trodde det var ännu lägre så jag måste kolla upp det sen och kolla hur det ser ut. 
 
Det är sånt här som gör att man blir ännu lite mer motiverad till att fortsätta med korna även om mjölkpriset är lågt och alla anda kostnader skyhöga! 
Visa fler inlägg