Snart dags för ny praktik vecka!

De senaste dagarna på praktiken har varit roliga och kul att gå i ladugården och så, men jag vill ändå komma längre! Hoppas att detta bara var en "uppstarts" vecka så att det blir mer ös på måndag! 

För jag kan inte uppdatera om något speciellt som har hänt. Det är det som ska göras som jag gör liksom. Det funkar fint men som sagt så vill jag komma längre! 

Tänkte i alla fall slänga upp två bilder från veckan som gått. En på sinkorna som står uppbundna och som är överjävliga på att sparkas om de inte vill bli klippta! 


Och sen en på de söta tvillingarna som går ute. Är dock ännu oklart om det är tjurar, stutar, kvigor eller en av varje. Men granna är de i alla fall! Men det bästa av allt var att i fredags komma hem till mina små bebisar igen och till vardagen med fullt ös och där helst allt skulle höras samtidigt! 

Dag två på praktiken

Idag började jag med sovmorgon till klockan åtta och sen var jag borta på gården klockan tio. Flyttade om lite kalvar, några kvigor skulle ut och några skulle in och sen var det kvällspasset ihop med pigan på gården. 

Så vi vaccinerade kalvar mot ringorm (en svampsjukdom om jag inte mins fel som ger utslag och djuren tappar pälsen på det angripna området och det kan även smitta oss människor, och det är inte mysigt.), gav kalvarna och andra kvällssysslor som skulle göras. 

Bland annat så skulle jag klippa en ko som hon sa va lugn och snäll men som gav mig en jävla kyss över låret. 

Sen matade vi kalvarna och de får inte mjölken i en vanlig spann eller napphink som på många andra ställen utan här dricker de ur tråg. 


På bilden är det komix i tråget men det tömmer vi ut och sen ger vi dem mjölk där i också. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om det egentligen, för av min erfarenhet så dricker alla kalvar olika fort och då blir det att någon får mer än den andra. Men dessa kalvarna ser ut att må bra men om jag hade haft det så så hade jag gett någon extra liter i varje tråg så att alla verkligen fick i sig tillräckligt. 

Men saken är den att det är spännande att se olika sätt på saker och ting! För det finns inget sätt som är rätt eller fel eller ser likadant ut på något annat ställe! 

Påbörjar sista praktiken

Det var ett tag sedan jag tittade in och skrev någonting här nu. Även om det har hänt en hel del så har inte tiden till att blogga funnits. Men allt som har hänt under förra veckan ska jag berätta om imorgon. För nu tänkte jag berätta var jag befinner mig just nu... 

Just nu befinner jag mig på norra Öland, i Dödevi för att vara mer exakt, för att göra min sista praktik under min gymnasietid. 

Det är en mjölkgård med två robotar och jag tror att de flesta av er som är lite intresserade vet vem Bondbönan är.? Om inte annat kan ni ju kika in på bondbönans blogg på Facebook. 
Det är i alla fall hos henne som jag nu ska ha två veckors praktik. Och som vanligt så kommer ni att få hänga med på vad som händer och sker. Det kommer nog att bli mer ordning på det när jag inte jobbar längre än till klockan 18:00. Har ju en hel del dötid på kvällarna att dricka kaffe och just blogga på. 

Så nu ska jag bli ölandsbo i två veckor framöver. Får se hur det går... 

Mer om hur gården ser ut kommer ni att få se efter hand som tiden går. Men jag kan berätta två saker... 1. Jag har aldrig varit på en gård där någon är så pedantiskt vad det gäller att plocka undan och städa efter sig. 2. Jag har aldrig spolat av stövlarna så många gånger som jag gjort i eftermiddags. Men nu ska jag ladda inför en ny dag imorgon och förhoppningsvis lite mer fart och fläkt! 


Visa fler inlägg